bilgi@manisabilgisayar.com

Ssd Ve M2 Diskler
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Kasım 2023, Pazar
SSD ve M2 Diskler
Teknolojinin dışındamı kalacaksınız?
SSD ve M2 Diskler

Teknolojinin son hızla ilerlediği günlerde haklı olarak onu yakalamak ve nimetlerinden faydalanmak maddi olarak son kullanıcıları zorluyor. Fakat bazen öyle teknolojiler vardır ki hiç tutmaz (blu ray disk) bazıları ise olmazsa olmaz kullanmak zorunda olduğumuz teknolojilerdir SSD ve M2 diskler..

Düşünün bir sistem yaptınız 10 numara örnek i9 işlemcili RTX ekran kartlı 64 GB li bir sistem şimdi kalkıp bu bilgisayara normal bir HDD koyduğunuz anda sizin 10 numara dediğiniz sistem birden yarı yarıya düşer ki bu kadar yüksek fiyatlara aldığınız parçalarında hiçbir zaman gerçek performansını göremezsiniz. Neden mi çünkü diskinizin okuma yazma hızı HDD olduğu için ortalama 60 MB/s maksimum 150 MB/s dir. Bu da demektir ki tüm sistem diskin size yetiştirmesini beklemek ama onun yerine M2 disk koyduğunuzu düşünün şimdi ki teknoloji ile Maksimum 7000 MB/s hızlarına ulaşmış durumdadır ki bilgisayarınızın masaüstü açılma süresi 4 saniyeler civarındadır..

Eğer iyi bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorsak, veya Grafik destekli çizim programı kullanacağımız bir bilgisayar hadi bunları da geçtik bir ofis bilgisayarı olsun bundan beklediğimiz tek şey hızlı açılması bir programa tıkladığımızda çabuk cevap vermesi çalışma ortamımızı daha zevkli hale getirmez mi?

 

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın